BCI_logo

 

Termékek

 

Szolgáltatások

 

Letöltések

 

Rólunk

 

Elérhetőségek


Magyar English

line
 
Alapanyagok
Segédanyagok
Kovaföld
Tisztítószerek
Szerelvények
Referenciák
termekek
Segédanyagok  


Kovaföld

kovaföld

ceca1

ceca2


2016. szeptemberétől a BCI Budapest Kft. ismételten megkezde a világhírű
CECA kovaföldek forgalmazását, főként borászatok és sörfőzdék számára.

Amikor a kovamoszatok elpusztulnak, csontvázuk hátramarad és lesüllyednek a tavak és az óceánok mélyére és a kovaföld alapját hozzák létre. A természetes kovaföldet éppen ezért mélyről bányásszák, hiszen millió évekkel ezelőtt alakult ki, azokon a helyeken, ahol egykoron vizes területek voltak.
A bennük található silica vegyület a leggyakoribb anyag a Földön.

A természetes kovaföld 85%-ban tartalmaz szilícium-dioxidot, a maradék részben pedig más oxidokat találunk meg benne.
A természetes kovaföld szagtalan és nem mérgező. A legegyszerűbb felhasználási területe a konyha, ahol mosogatószerként használják, mivel természetes koptató hatással bír, így a rozsdamentes edények és felületek kiváló tisztítója. Ez az anyag olyan természetes, mint a homok a tengerparton, így használata teljesen biztonságos.

A kovaföld szűrőként is használható, különösen az úszómedencékhez kiváló, mivel igen nagy a porozitása, hiszen mikroszkopikus méretű, koporsó szerű, üreges részecskékből épül fel. A kovaföldet a kémia is felhasználja, mint szűrő segédanyag, hogy kinyerje a nagyon finom részecskéket, melyek egyébként áthaladnának vagy akadoznának a szűrőpapíron. A víz megszűrésére is használják, különösen az ivóvíz kezelési folyamatában, az akváriumokban, illetve a sör és a bor előállításakor. A különböző szirupokat is ezzel szűrik meg, hiszen nem változtatja meg annak színét, ízét vagy táplálkozási tulajdonságait.

Felhasználható az etiléngáz felszívására, hogy csökkentsék a gyümölcsökben és bizonyos termékekben fellépő bomlási folyamatot, ezzel meghosszabítható a kereskedelmi termékek élettartama.

Keresse a CECA kovaföldeket a BCI Budapest Kft.- nél:
DIC (durva szemcsés) Darcy szám: 1,4 - 2,6
CBR (közepes szemcsés) Darcy szám: 0,09 - 2
CBL (finom szemcsés) Darcy szám: 0,05 - 0,09

 

 

Akciók
Érdekességek
Híreink
 
 
ceca_flyer